MNKOM-lunsj: Forskerens stemme i media
Hva er naturviterens rolle i samfunnsdebatten? Med: Mina Hauge Nærland, Dag O Hessen, Naturvernforbundet og Akademiet for yngre forskere

Klimaendringene er her og det biologiske mangfoldet på jorda blir mindre og mindre for hver dag. Er det naturviterens jobb å stå opp for naturen? Skal forskere ytre seg for å redde verden?
Siden 2014 har Aftenposten satset på forskerens stemme i samfunnsdebatten og pustet liv i den populærvitenskapelige artikkelen. På Aftenposten Viten redigeres og publiseres forskerens egne tekster, forskningsfunn og historier. Men klarer media å bringe fram diskusjon og endring, eller blir forskningsformidlingen kun underholdning til kaffen? Og er sosiale medier klare for forskere med politiske råd og meninger?
I 2015 ble Norges første akademi for yngre forskere starte og har som mål å heve forskerens stemme i samfunnet, men hva skal forskeren heve stemmen om?
Biolog, forsker og formidler Dag O Hessen, Viten-redaktør Mina Hauge Nærland, naturens forkjemper Silje Lundberg nestleder i Naturvernforbundet og geolog Anders Schomacker, nestleder av det nyoppstarta Akademiet for yngre forskere, tar sofadebatten med publikum.
Velkommen til påfyll av forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk!
Om MNKOM-lunsj
MNKOM-emnet på MatNat byr på foredrag og sofadebatter i foajeen på Realfagsbiblioteket for alle. Vårens tema er naturviterens stemme i samfunnet. MNKOM-lunsj er en del av det samme emnet som går hvert vårsemester.
Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?