MNKOM-lunsj: En god historie
Hva kan forskningsformidlingen lære av kinofilmen? Med: Erik Poppe

Filmskaper Erik Poppe deler råd og erfaringer fra filmverden om hvordan fortelle gode historier. Forskning har et utmerket utgangspunkt for en god historie: et mysterium. Noe vi ikke vet. Noe som vil nøste opp eller skape flere spørsmål. Og i hovedrollen: en spørrende, nysgjerrig forsker på jakt etter svar.
Så kommer hindringene. Ingen forstår hvorfor ikke lab-eksperimentene ikke fungerer, hvorfor tallene sier noe annet enn hva de først trodde, midlene som uteblir, og ikke minst krangling og intriger mellom forskere som vil ha navnet sitt først på artikkelen. Hva kan vi lære av film-verdenen når vi skal formidle forskning?
Erik Poppe er blant Norges fremste og mest anerkjente regissører og filmskapere. Han står blant annet bak "Schpaaa" (1998), "Hawaii, Oslo" (2004), "deUSYNLIGE" (2008) og Tusen ganger god natt (2013). I øyeblikket legger han siste hånd på den etterlengtede filmen "Kongens nei: Tre døgn i April", om den tyske invasjonen av Norge i 1940.
Velkommen til påfyll av forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk!
Om MNKOM-lunsj
MNKOM-emnet på MatNat byr på foredrag og sofadebatter i foajeen på Realfagsbiblioteket for alle. Vårens tema er naturviterens stemme i samfunnet. MNKOM-lunsj er en del av det samme emnet som går hvert vårsemester.
Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?